LÖSEV

Yeni zamlarla birlikte Milletvekili maaşları ne kadar oldu?

Ekonomi 03.01.2024 - 23:50, Güncelleme: 04.01.2024 - 00:01
 

Yeni zamlarla birlikte Milletvekili maaşları ne kadar oldu?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte milletvekillerinin maaşları da artış gösterdi. Hem emekli hem milletvekili maaşları 230 bin TL'yi aştı.

Memur maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte milletvekillerinin yeni maaşları da ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu ’nun (TÜİK) ilan ettiği 2023 yılı enflasyon verileriyle birlikte 2024 memur ve memur emeklisi ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Aralık enflasyonunun yüzde 2,93 civarında gerçekleşmesiyle, memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı alacağı ve yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte alacağı kümülatif zam yüzde 49,25'e ulaştı. Milletvekili maaşı 91 bin TL'den 136 bin TL'ye yükseldi. Emekli milletvekili maaşları ise 65 bin TL'den 97 bin TL'ye yükseldi. Böylece hem emekli hem milletvekili olanların maaşları 233 bin TL'ye ulaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 600 milletvekilinin yaklaşık 300'ünün emekli milletvekili maaşı aldığı ortaya çıkmıştı.  
Memur maaşlarına gelen zamla birlikte milletvekillerinin maaşları da artış gösterdi. Hem emekli hem milletvekili maaşları 230 bin TL'yi aştı.

Memur maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte milletvekillerinin yeni maaşları da ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu ’nun (TÜİK) ilan ettiği 2023 yılı enflasyon verileriyle birlikte 2024 memur ve memur emeklisi ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı belli oldu.

Aralık enflasyonunun yüzde 2,93 civarında gerçekleşmesiyle, memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı alacağı ve yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte alacağı kümülatif zam yüzde 49,25'e ulaştı.

Milletvekili maaşı 91 bin TL'den 136 bin TL'ye yükseldi.

Emekli milletvekili maaşları ise 65 bin TL'den 97 bin TL'ye yükseldi.

Böylece hem emekli hem milletvekili olanların maaşları 233 bin TL'ye ulaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 600 milletvekilinin yaklaşık 300'ünün emekli milletvekili maaşı aldığı ortaya çıkmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.