Neval KÜTÜK
Köşe Yazarı
Neval KÜTÜK
 

DUYGU FARKINDALIĞI

Duygular her zaman insanı birşeylere doğru yönlendirir. Burada önemli olan duyguları doğru şekilde yönlendirmek ve sağlığın zarar görmesine izin vermemektir. İnsan duygulara kapılırsa sağlığını kaybeder. Duyguların her zaman tetikleyicileri vardır. İnsanlar arası ilişkiler her zaman duygular tarafından etkilenir. Sevgi duygusu insanların ilişki kurmasını sağlar. Aslında tüm ilişkilerin temelinde duygu alışverişi vardır. Duygular iç içe yaşanır ve çoğu zaman duygular kişilerin belirli eylemlerde bulunmasına neden olur. Bazen duygular motive eder, bazen ise motivasyonunu kırar. Duyguların etkisinde olan insan çelişkili davranışlar sergileyebilir. "Duyguları Aşma Sanatı"  Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program sekiz çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırk beş dakika  sürüyor.  Her çalışmada duyguların nasıl sağlıklı bir şekilde dönüşmesi ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.    Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor. Dünya Değişim Akademisi’nde "Duyguları Aşma Sanatı" Değişim Programı sayesinde kişi iç dünyasında olup bitenleri anlayabilecek ve kendini yeniden tanıyabilecek. Kendini yeniden keşfederek duygularını ifade edebilecek. Duygularının efendisi olabilecek, böylece duygular tarafından savrulmayacak. Duyguları sayesinde iç dünyasına dönecek ve dış ile iç dünyası arasında denge kurabilecek. Bir insan duygularının efendisi olmadığında duygularının kurbanı olur. O zaman duygular insanın efendisi olur ve onu yerle bir eder. Tekamül ve değişim teknikleri sayesinde akıl duygulara emir verir. Negatif duygular pozitif duygulara dönüşür. İnsan artık duygularını saklamaz, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru şekilde ifade eder. Böylece duygular düzenlenir. Değişim sayesinde insan duygularının farkına varır, doğru şekilde yorumlar ve gereken biçimde yönetir. Olumsuz duygular olumlu duygulara ancak tekamül teknikleri sayesinde dönüşür. Böylece öfke şefkate, kızgınlık sevecenliğe, nefret sevgiye dönüşür. Artık duygular denge içinde olur ve insan çevresinde yer alan duygularla ilgili tüm değişikliklere uyum sağlayıcı duygusal yanıtlar verir.   Değişim Uzmanı / Dünya Değişim Akademisi  
Ekleme Tarihi: 05 Ekim 2024 - Cumartesi

DUYGU FARKINDALIĞI

Duygular her zaman insanı birşeylere doğru yönlendirir. Burada önemli olan duyguları doğru şekilde yönlendirmek ve sağlığın zarar görmesine izin vermemektir. İnsan duygulara kapılırsa sağlığını kaybeder. Duyguların her zaman tetikleyicileri vardır. İnsanlar arası ilişkiler her zaman duygular tarafından etkilenir. Sevgi duygusu insanların ilişki kurmasını sağlar. Aslında tüm ilişkilerin temelinde duygu alışverişi vardır.

Duygular iç içe yaşanır ve çoğu zaman duygular kişilerin belirli eylemlerde bulunmasına neden olur. Bazen duygular motive eder, bazen ise motivasyonunu kırar. Duyguların etkisinde olan insan çelişkili davranışlar sergileyebilir.

"Duyguları Aşma Sanatı"  Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program sekiz çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırk beş dakika  sürüyor.  Her çalışmada duyguların nasıl sağlıklı bir şekilde dönüşmesi ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Dünya Değişim Akademisi’nde "Duyguları Aşma Sanatı" Değişim Programı sayesinde kişi iç dünyasında olup bitenleri anlayabilecek ve kendini yeniden tanıyabilecek. Kendini yeniden keşfederek duygularını ifade edebilecek. Duygularının efendisi olabilecek, böylece duygular tarafından savrulmayacak. Duyguları sayesinde iç dünyasına dönecek ve dış ile iç dünyası arasında denge kurabilecek.

Bir insan duygularının efendisi olmadığında duygularının kurbanı olur. O zaman duygular insanın efendisi olur ve onu yerle bir eder. Tekamül ve değişim teknikleri sayesinde akıl duygulara emir verir. Negatif duygular pozitif duygulara dönüşür. İnsan artık duygularını saklamaz, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru şekilde ifade eder. Böylece duygular düzenlenir.

Değişim sayesinde insan duygularının farkına varır, doğru şekilde yorumlar ve gereken biçimde yönetir. Olumsuz duygular olumlu duygulara ancak tekamül teknikleri sayesinde dönüşür. Böylece öfke şefkate, kızgınlık sevecenliğe, nefret sevgiye dönüşür. Artık duygular denge içinde olur ve insan çevresinde yer alan duygularla ilgili tüm değişikliklere uyum sağlayıcı duygusal yanıtlar verir.

 

Değişim Uzmanı / Dünya Değişim Akademisi

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.