Sarıyer Belediyesi, Kuduz Aşısı Kampanyası başlıyor

Yaşam 26.05.2023 - 21:30, Güncelleme: 26.05.2023 - 21:42
 

Sarıyer Belediyesi, Kuduz Aşısı Kampanyası başlıyor

Sokak hayvanlarının sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalarını titizlikle yürüten Sarıyer Belediyesi'nin Kuduz Aşısı Kampanyası başlıyor.

Gerek sahipli, gerekse sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yönelik düzenlenecek ücretsiz aşı uygulaması 29 Mayıs tarihinde Kısırkaya ve Rumeli Hisarı mahallelerinde başlayacak.     Zoonoz hastalıkların başında gelen kuduz hastalığı ile mücadele için yapılan aşılamayla birlikte kuduz riskinin ortadan kaldırılması amaçlanarak düzenlenen uygulama için 21 Haziran tarihine kadar her gün iki ayrı mahallenin muhtarlığında hazır bulunacak olan veteriner hekimler, aşı yapmanın yanı sıra kedi ve köpeklerin genel kontrollerini sağlayacaklar.     Merak edilen sorular doğrultusunda hayvan sahiplerine bilgi verecekler. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ücretsiz verilen hizmetten faydalanabilmeleri için kedi ve köpek sahiplerinin karneleri yanlarında getirmeleri gerektiği belirtildi.      
Sokak hayvanlarının sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalarını titizlikle yürüten Sarıyer Belediyesi'nin Kuduz Aşısı Kampanyası başlıyor.

Gerek sahipli, gerekse sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yönelik düzenlenecek ücretsiz aşı uygulaması 29 Mayıs tarihinde Kısırkaya ve Rumeli Hisarı mahallelerinde başlayacak.

 

 

Zoonoz hastalıkların başında gelen kuduz hastalığı ile mücadele için yapılan aşılamayla birlikte kuduz riskinin ortadan kaldırılması amaçlanarak düzenlenen uygulama için 21 Haziran tarihine kadar her gün iki ayrı mahallenin muhtarlığında hazır bulunacak olan veteriner hekimler, aşı yapmanın yanı sıra kedi ve köpeklerin genel kontrollerini sağlayacaklar.

 

 

Merak edilen sorular doğrultusunda hayvan sahiplerine bilgi verecekler. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ücretsiz verilen hizmetten faydalanabilmeleri için kedi ve köpek sahiplerinin karneleri yanlarında getirmeleri gerektiği belirtildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.