LÖSEV

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

Dünya 29.03.2023 - 23:29, Güncelleme: 29.03.2023 - 23:29
 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

Kıbrıs sorunuyla ilgili Londra'ya konferans vermeye giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ellerinde Yunan bayrağı olan bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Kings College'da konferansa giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi. Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm” ve "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı" sloganları attı.   BÖLGEDEKİ TÜRKLER ALKIŞLARLA TATAR'A DESTEK VERDİ İngiliz polisi, protestocu gruba müdahale ederken, olay yerinde bulunan Türkler de alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.   'HAKLI DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi.   "TAM BİR REZALET" Olayı 'tam bir rezalet' olarak yorumlayan Tatar, şunları kaydetti: "Kıbrıs'ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi."    
Kıbrıs sorunuyla ilgili Londra'ya konferans vermeye giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ellerinde Yunan bayrağı olan bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Kings College'da konferansa giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi. Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm” ve "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı" sloganları attı.

 

BÖLGEDEKİ TÜRKLER ALKIŞLARLA TATAR'A DESTEK VERDİ

İngiliz polisi, protestocu gruba müdahale ederken, olay yerinde bulunan Türkler de alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.

 

'HAKLI DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi.

 

"TAM BİR REZALET"

Olayı 'tam bir rezalet' olarak yorumlayan Tatar, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.