Rızvanoğlu, Madam Martha Koyu iktidarın rant hırsının kurbanı oluyor

Gündem 03.06.2024 - 13:42, Güncelleme: 03.06.2024 - 13:42
 

Rızvanoğlu, Madam Martha Koyu iktidarın rant hırsının kurbanı oluyor

DEVA Partisi Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Burgazada’da bulunan Madam Martha Koyu’nda yaptığı açıklamada "Koy'un ihaleyle ticarete açılmasına" tepki gösterdi.

Adanın doğal sit alanı olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Bugün Burgazada Madam Martha koyundayız. Burası İstanbul’un dibinde tam bir doğa harikası. Hem de doğal sit alanı. Ama bu koy da maalesef diğer kıyılar gibi iktidarın rant hırsının kurbanı olmak üzere. Geçenlerde bu eşsiz koyu ticarete açacak bir ihale yapıldı. Böylece restoran ve turistik tesis adı altında buranın betonlaşmasının önü açıldı. Ve maalesef burası lüks işletmeler aracılığıyla sadece ayrıcalıklı bir kesimin kullanabileceği bir yere dönüşecek. Oysa burası, halkın ücretsiz denize girebildiği bir yerdi. Kamp yapabildiği bir yerdi. Şimdi ise iktidar dar gelirlinin, orta hallinin, zenginin yani herkesin adil ve eşit biçimde yararlandığı bu koyu, sadece bir avuç zümrenin yararlanacağı bir alan haline getiriyor.“ dedi.   “Anayasaya göre kıyılardan yararlanmak temel bir hak“ Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Adalılar, İstanbullular için zaten az olan ücretsiz eğlenme hakkı da ellerinden alınıyor. Bu insanlar evinde mi otursun? Bu ağır ekonomik koşullarda hiç mi ücretsizce eğlenmesinler?  Güya geçenlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denizler halkındır projesi başlattığını duyurdu. Vatandaşın denize girmesini engelleyen kaçak yapıları temizleyeceklermiş. Vatandaşı denizlerden koparan tek unsur kaçak iskele veya üç-beş şezlong mu? Kamu malı olan kıyıların ayrıcalıklı grupların eline geçmesi ne olacak? Anayasa'ya göre kıyılardan yararlanmak temel bir hak. Vatandaşlarımız haklarından vaz mı geçsinler?“ açıklamasında bulundu.   “Müsilaj tehlikesi her an kapımızda“ Müsilaj sorununa dikkat çeken Evrim Rızvanoğlu “Daha birkaç sene önce Marmara denizindeki müsilaj kabusunu ne çabuk unuttunuz? Müsilaj tehlikesi her an kapımızdayken neden buraya zarar veriyorsunuz? Hem de bu koyda oksijen üreten ve deniz erozyonunu önleyen deniz çayırları da yoğun olarak var ve siz buraları betonlaştırırsanız tüm bu zenginlikler de yok olacak.“ ifadelerinde bulundu.   “Bu doğal sit alanını  olduğu gibi korumak ve yaşatmak herkesin temel görevi“ Konuşmasında Adalılara destek veren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Tüm bu sebeplerden dolayı adalılar bölgenin ihaleyle ticarete açılmasına karşılar. Bu doğal sit alanını olduğu gibi korumak ve yaşatmak herkesin temel görevi. Hem de vatandaşlarımızın kıyılardan adil ve eşit yararlanması anayasal bir hak. Biz de bugün, DEVA Partisi olarak buranın sesi olmak için burdayız, adalıların haklı mücadelelerinde yanlarındayız.“ sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.     
DEVA Partisi Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Burgazada’da bulunan Madam Martha Koyu’nda yaptığı açıklamada "Koy'un ihaleyle ticarete açılmasına" tepki gösterdi.

Adanın doğal sit alanı olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Bugün Burgazada Madam Martha koyundayız. Burası İstanbul’un dibinde tam bir doğa harikası. Hem de doğal sit alanı. Ama bu koy da maalesef diğer kıyılar gibi iktidarın rant hırsının kurbanı olmak üzere. Geçenlerde bu eşsiz koyu ticarete açacak bir ihale yapıldı. Böylece restoran ve turistik tesis adı altında buranın betonlaşmasının önü açıldı. Ve maalesef burası lüks işletmeler aracılığıyla sadece ayrıcalıklı bir kesimin kullanabileceği bir yere dönüşecek. Oysa burası, halkın ücretsiz denize girebildiği bir yerdi. Kamp yapabildiği bir yerdi. Şimdi ise iktidar dar gelirlinin, orta hallinin, zenginin yani herkesin adil ve eşit biçimde yararlandığı bu koyu, sadece bir avuç zümrenin yararlanacağı bir alan haline getiriyor.“ dedi.

 

“Anayasaya göre kıyılardan yararlanmak temel bir hak“

Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Adalılar, İstanbullular için zaten az olan ücretsiz eğlenme hakkı da ellerinden alınıyor. Bu insanlar evinde mi otursun? Bu ağır ekonomik koşullarda hiç mi ücretsizce eğlenmesinler?  Güya geçenlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denizler halkındır projesi başlattığını duyurdu. Vatandaşın denize girmesini engelleyen kaçak yapıları temizleyeceklermiş. Vatandaşı denizlerden koparan tek unsur kaçak iskele veya üç-beş şezlong mu? Kamu malı olan kıyıların ayrıcalıklı grupların eline geçmesi ne olacak? Anayasa'ya göre kıyılardan yararlanmak temel bir hak. Vatandaşlarımız haklarından vaz mı geçsinler?“ açıklamasında bulundu.

 

Müsilaj tehlikesi her an kapımızda“

Müsilaj sorununa dikkat çeken Evrim Rızvanoğlu “Daha birkaç sene önce Marmara denizindeki müsilaj kabusunu ne çabuk unuttunuz? Müsilaj tehlikesi her an kapımızdayken neden buraya zarar veriyorsunuz? Hem de bu koyda oksijen üreten ve deniz erozyonunu önleyen deniz çayırları da yoğun olarak var ve siz buraları betonlaştırırsanız tüm bu zenginlikler de yok olacak.“ ifadelerinde bulundu.

 

“Bu doğal sit alanını  olduğu gibi korumak ve yaşatmak herkesin temel görevi“

Konuşmasında Adalılara destek veren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu “Tüm bu sebeplerden dolayı adalılar bölgenin ihaleyle ticarete açılmasına karşılar. Bu doğal sit alanını olduğu gibi korumak ve yaşatmak herkesin temel görevi. Hem de vatandaşlarımızın kıyılardan adil ve eşit yararlanması anayasal bir hak. Biz de bugün, DEVA Partisi olarak buranın sesi olmak için burdayız, adalıların haklı mücadelelerinde yanlarındayız.“ sözleriyle açıklamasını sonlandırdı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.