LÖSEV

EPDK açıkladı, elektriğe büyük zam geliyor!

Ekonomi 12.07.2023 - 13:32, Güncelleme: 12.07.2023 - 13:32
 

EPDK açıkladı, elektriğe büyük zam geliyor!

EPDK, 1 Temmuz tarihinden itibaren elektrik tarifelerinde değişiklik yapıldığı duyuruldu. Paylaşılan bilgilere göre elektrik tüketiminde önemli bir zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketiminde zam yapıldığına dair bir açıklama yaptı. 1 Temmuz 2023 itibariyle yapılan zamlar vatandaşların endişesini artırdı. Temmuz ayıyla birlikte ardı ardına gelen zamlar, elektrik faturalarını da etkiledi. Giderleri her geçen gün artan milyonlarca vatandaş, henüz zamlı maaşını almadan yeni zamlarla bütçe hesaplamalarına başladı. Yeni elektrik tarifeleriyle birlikte yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir zam yapıldığı dikkat çekti. Elektrik faturalarına yansıyan bu zamın yanı sıra doğalgaz ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmadı. EPDK tarafından paylaşılan güncel tarifeler, 1 Temmuz itibariyle faturalara yansıyacak.   Güncel elektrik tarifeleri EPDK tarafından açıklanan yeni tarifelere göre mesken aboneleri için kilovatsaat başına belirlenen tutar; ilk kademede olan aboneler için 134,1070 TL'ye yükseldi, yüksek kademede bulunan aboneler için ise kilovatsaat başına Temmuz ayı itibariyle 199,1154 TL olarak belirlendi. Ticarethane aboneleri için kilovatsaat baş fiyatı 233,2299 TL olarak belirlendi, yüksek kademede yer alan ticarethane aboneleri için ise 309,5794 TL olarak belirlendi. Bu yeni ücretler, 1 Temmuz'dan sonra gelecek faturalarda geçerli olacak ve faturalarda artış bekleniyor.   Sanayi aboneleri Elektrik tarifelerinde paylaşılan yeni tutarlara göre sanayi aboneleri için elektrik tarifeleri güncellendi. Kilovatsaat başına sanayi aboneleri için 308,5924 TL olarak belirlendi. Çevre dostu bir yaklaşım nedeniyle yeşil tarifeden faydalanan sanayi aboneleri için kilovatsaat fiyatı 258,4316 TL olarak belirlendi. Güncellenen tarifeler Temmuz ayının sonrasında geçerli olacak.    
EPDK, 1 Temmuz tarihinden itibaren elektrik tarifelerinde değişiklik yapıldığı duyuruldu. Paylaşılan bilgilere göre elektrik tüketiminde önemli bir zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketiminde zam yapıldığına dair bir açıklama yaptı. 1 Temmuz 2023 itibariyle yapılan zamlar vatandaşların endişesini artırdı. Temmuz ayıyla birlikte ardı ardına gelen zamlar, elektrik faturalarını da etkiledi.

Giderleri her geçen gün artan milyonlarca vatandaş, henüz zamlı maaşını almadan yeni zamlarla bütçe hesaplamalarına başladı.

Yeni elektrik tarifeleriyle birlikte yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir zam yapıldığı dikkat çekti. Elektrik faturalarına yansıyan bu zamın yanı sıra doğalgaz ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmadı.

EPDK tarafından paylaşılan güncel tarifeler, 1 Temmuz itibariyle faturalara yansıyacak.

 

Güncel elektrik tarifeleri

EPDK tarafından açıklanan yeni tarifelere göre mesken aboneleri için kilovatsaat başına belirlenen tutar; ilk kademede olan aboneler için 134,1070 TL'ye yükseldi, yüksek kademede bulunan aboneler için ise kilovatsaat başına Temmuz ayı itibariyle 199,1154 TL olarak belirlendi.

Ticarethane aboneleri için kilovatsaat baş fiyatı 233,2299 TL olarak belirlendi, yüksek kademede yer alan ticarethane aboneleri için ise 309,5794 TL olarak belirlendi. Bu yeni ücretler, 1 Temmuz'dan sonra gelecek faturalarda geçerli olacak ve faturalarda artış bekleniyor.

 

Sanayi aboneleri

Elektrik tarifelerinde paylaşılan yeni tutarlara göre sanayi aboneleri için elektrik tarifeleri güncellendi. Kilovatsaat başına sanayi aboneleri için 308,5924 TL olarak belirlendi.

Çevre dostu bir yaklaşım nedeniyle yeşil tarifeden faydalanan sanayi aboneleri için kilovatsaat fiyatı 258,4316 TL olarak belirlendi. Güncellenen tarifeler Temmuz ayının sonrasında geçerli olacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.