Elif Köse: “100 yıllık Cumhuriyetimiz nereye gidiyor?”

Gündem 12.07.2024 - 23:36, Güncelleme: 12.07.2024 - 23:36
 

Elif Köse: “100 yıllık Cumhuriyetimiz nereye gidiyor?”

Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok'un, Rektör Fatih Kırışık tarafından görevden alınması tepkiyle karşılandı.

Prof. Dr. Anıl Ertok'un görevden alınma kararı, akademik camiada ve kentte büyük yankı uyandırdı. Prof. Dr. Anıl Ertok Safranbolu’da doğup büyümüş, çağdaş ve modern bir Türk kadınını temsil eden başarılı bir akademisyen olarak tanınıyordu. Karabük Üniversitesi’ndeki tek kadın dekan olarak görev yaparken, Rektör Fatih Kırışık'ın kararıyla görevden alındı.   Alınan bu karara bir tepki de Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den geldi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok’un izinliyken aniden görevden alınması kentimii ve bölgemizi şaşkınlık içerisinde bırakmıştır. Cumhuriyet Kenti Karabük’te gördük ki kadınların ve insanların özel yaşamlarına göre makam veriliyor veya alınıyor.   Prof. Dr. Anıl Ertok, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse (sağda).   İnsanların iş hayatında çizdikleri rotalarına özel yaşamları üzerinden ket vurulması ve de bu olayın Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Devlet kurumunda yaşanması bize hala muasır medeniyetler seviyesine erişemediğimizi ispat etmektedir. Bir insanın işine bağlılığı, sevgisi ve verdiği emeği bu şekilde sınanmamalıdır. Hele ki o kişi öğrencilerini eğitme aşkıyla dolu ve bağlı olduğu kurumu daima geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan bir kişiye bu vefasızlık asla yapılmamalıdır. Bu son yaşanan olay bir kez daha düşünmemiz gerektiğinin altını çizmiştir ve Atatürk ilkelerine sahip, bir çok Dünya ülkesinden önce kadınlarına hakkını veren, bilim ve vicdan ışığında ilerlemesi gereken 100 yıllık Cumhuriyetimiz nereye gidiyor sorularını akıllara getirmektedir. İnsanlığı sürdürülebilir kılan kadınlarımızı daha da desteklememiz gerekirken, çağdaş eğitim yuvaları olan üniversitelerimizde kadın yöneticilerimizin sayılarının fazla olmasını dilerken, bu tarz görevden almaları doğru bulmuyor ve kınıyorum.”      
Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok'un, Rektör Fatih Kırışık tarafından görevden alınması tepkiyle karşılandı.

Prof. Dr. Anıl Ertok'un görevden alınma kararı, akademik camiada ve kentte büyük yankı uyandırdı. Prof. Dr. Anıl Ertok Safranbolu’da doğup büyümüş, çağdaş ve modern bir Türk kadınını temsil eden başarılı bir akademisyen olarak tanınıyordu.

Karabük Üniversitesi’ndeki tek kadın dekan olarak görev yaparken, Rektör Fatih Kırışık'ın kararıyla görevden alındı.

 

Alınan bu karara bir tepki de Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den geldi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok’un izinliyken aniden görevden alınması kentimii ve bölgemizi şaşkınlık içerisinde bırakmıştır.

Cumhuriyet Kenti Karabük’te gördük ki kadınların ve insanların özel yaşamlarına göre makam veriliyor veya alınıyor.

 

Prof. Dr. Anıl Ertok,  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse (sağda).

 

İnsanların iş hayatında çizdikleri rotalarına özel yaşamları üzerinden ket vurulması ve de bu olayın Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Devlet kurumunda yaşanması bize hala muasır medeniyetler seviyesine erişemediğimizi ispat etmektedir.

Bir insanın işine bağlılığı, sevgisi ve verdiği emeği bu şekilde sınanmamalıdır. Hele ki o kişi öğrencilerini eğitme aşkıyla dolu ve bağlı olduğu kurumu daima geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan bir kişiye bu vefasızlık asla yapılmamalıdır.

Bu son yaşanan olay bir kez daha düşünmemiz gerektiğinin altını çizmiştir ve Atatürk ilkelerine sahip, bir çok Dünya ülkesinden önce kadınlarına hakkını veren, bilim ve vicdan ışığında ilerlemesi gereken 100 yıllık Cumhuriyetimiz nereye gidiyor sorularını akıllara getirmektedir.

İnsanlığı sürdürülebilir kılan kadınlarımızı daha da desteklememiz gerekirken, çağdaş eğitim yuvaları olan üniversitelerimizde kadın yöneticilerimizin sayılarının fazla olmasını dilerken, bu tarz görevden almaları doğru bulmuyor ve kınıyorum.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.