A PARTİ

Dünya Doktorları: Deprem bölgesinde çalışmalarımız kesintisiz sürüyor

Yaşam 06.02.2024 - 12:25, Güncelleme: 06.02.2024 - 12:25
 

Dünya Doktorları: Deprem bölgesinde çalışmalarımız kesintisiz sürüyor

6 Şubat yaşanan depremlerden etkilenenlerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla sahada görev yapan DDD, depremin 1. yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı.

Bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, yaklaşık 60 bin kişinin hayatını yitirmesine neden olurken 15 milyon kişinin yaşamında derin izler bıraktı. Tüm Türkiye kenetlenerek elinden ne yardım geliyorsa deprem bölgesine ulaştırdı. Dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara acil ve uzun dönemli sağlık ve koruma hizmetleri sağlama amacıyla kurulan Dünya Doktorları’nın bölgedeki çalışmaları bugün de devam ediyor.     Hatay’da deprem sonrası yaptıkları acil müdahale programı ve sonrasındaki çalışmalarını aktaran Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, “Bir yıl önce tarifi zor, büyük bir acı yaşandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Biz bu afetin haberini alır almaz hemen harekete geçtik. Hatay’da kurduğumuz mobil sağlık birimleri ile kadın ve çocuk dostu güvenli alanlarımızda depremden etkilenen 27 bin kişiye 32 bin tıbbi danışmanlık, 600 kişiye bireysel psikolojik sağlık hizmeti, 5 bin kişiye cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmeti sağladık. 7 bin 100 kişinin katılımıyla psikososyal destek grup oturumları gerçekleştirdik. Ayrıca Suriye'nin Afrin (Halep) ve İdlib bölgelerinde bulunan sağlık merkezleri ve mobil ekiplerimiz aracılığıyla deprem sonrası yaklaşık 165 bin yerinden edilmiş kişiye 245 binden fazla sağlık hizmeti sağladık. Mobil sağlık birimlerimiz, hijyen kaynaklı hastalıkların yayılımını azaltmak amacıyla bölgede 30 bin kit dağıttı.” açıklamasını yaptı. Dünya Doktorları Derneği’nin uzun süreli ve kalıcı sorunlar üzerine odaklanarak sürdürülebilir, etkin sağlık hizmetleri için çözümler oluşturduğunu vurgulayan Hakan Bilgin, “Bizim çalışmalarımızın temelinde “Dayanışma Yaşatır” anlayışı bulunuyor. Dünya Doktorları olarak, her türlü afetten etkilenen insanlara yerel sağlık altyapısı sürdürülebilir olana kadar destek vermeye devam ediyoruz. Yerel sağlık altyapısı sürdürülebilir olana kadar deprem bölgesinde kalarak, uzun vadeli tıbbi destek ve eğitim sağlayacağız. Hatay ve Afrin’deki çalışmalarımızı da bu anlayış çerçevesinde sürdürüyoruz. İnsanlığın bir daha böyle büyük felaketler yaşamaması en büyük dileğimiz.” dedi.      
6 Şubat yaşanan depremlerden etkilenenlerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla sahada görev yapan DDD, depremin 1. yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı.

Bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, yaklaşık 60 bin kişinin hayatını yitirmesine neden olurken 15 milyon kişinin yaşamında derin izler bıraktı. Tüm Türkiye kenetlenerek elinden ne yardım geliyorsa deprem bölgesine ulaştırdı. Dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara acil ve uzun dönemli sağlık ve koruma hizmetleri sağlama amacıyla kurulan Dünya Doktorları’nın bölgedeki çalışmaları bugün de devam ediyor.

 

 

Hatay’da deprem sonrası yaptıkları acil müdahale programı ve sonrasındaki çalışmalarını aktaran Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, “Bir yıl önce tarifi zor, büyük bir acı yaşandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Biz bu afetin haberini alır almaz hemen harekete geçtik. Hatay’da kurduğumuz mobil sağlık birimleri ile kadın ve çocuk dostu güvenli alanlarımızda depremden etkilenen 27 bin kişiye 32 bin tıbbi danışmanlık, 600 kişiye bireysel psikolojik sağlık hizmeti, 5 bin kişiye cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmeti sağladık. 7 bin 100 kişinin katılımıyla psikososyal destek grup oturumları gerçekleştirdik. Ayrıca Suriye'nin Afrin (Halep) ve İdlib bölgelerinde bulunan sağlık merkezleri ve mobil ekiplerimiz aracılığıyla deprem sonrası yaklaşık 165 bin yerinden edilmiş kişiye 245 binden fazla sağlık hizmeti sağladık. Mobil sağlık birimlerimiz, hijyen kaynaklı hastalıkların yayılımını azaltmak amacıyla bölgede 30 bin kit dağıttı.” açıklamasını yaptı.

Dünya Doktorları Derneği’nin uzun süreli ve kalıcı sorunlar üzerine odaklanarak sürdürülebilir, etkin sağlık hizmetleri için çözümler oluşturduğunu vurgulayan Hakan Bilgin, “Bizim çalışmalarımızın temelinde “Dayanışma Yaşatır” anlayışı bulunuyor. Dünya Doktorları olarak, her türlü afetten etkilenen insanlara yerel sağlık altyapısı sürdürülebilir olana kadar destek vermeye devam ediyoruz. Yerel sağlık altyapısı sürdürülebilir olana kadar deprem bölgesinde kalarak, uzun vadeli tıbbi destek ve eğitim sağlayacağız. Hatay ve Afrin’deki çalışmalarımızı da bu anlayış çerçevesinde sürdürüyoruz. İnsanlığın bir daha böyle büyük felaketler yaşamaması en büyük dileğimiz.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.