Başkan İrfan Uzun: "Vatandaşın paraları nerelere kimlere gidiyor?"

Gündem 20.08.2024 - 12:43, Güncelleme: 20.08.2024 - 12:43
 

Başkan İrfan Uzun: "Vatandaşın paraları nerelere kimlere gidiyor?"

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Cumhurbaşkanlığı'nın 2024 yılı bütçesini 7 ayda tüketmesiyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu.

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı İrfan Uzun açıklamasında: "Cumhurbaşkanlığı'nın 5,5 milyar TL’lik bütçeyi sadece 7 ayda bitirmiş olması, halkın kaynaklarının adil ve etkin bir şekilde kullanılmadığını gösteriyor. Ülke olarak ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğimiz bir dönemde, bu tür harcamalar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" dedi. Cumhurbaşkanlığı için kalan 5 ayda ek ödenek tahsis edilmesine yönelik kararı da eleştiren Uzun: "Bu ek bütçe talebi, plansız ve savurgan bir yönetim anlayışının sonucudur. Devletin kaynakları sınırsız değildir ve bu kaynaklar halkın refahı için kullanılmalıdır. Ancak görüyoruz ki, bu yönetim halkın ihtiyaçlarını değil, kendi lüks ve gösteriş merakını önceliklendiriyor. Vatandaşlarımız, vergilerinin nasıl harcandığını bilme hakkına sahiptir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı harcamaları kamuoyu tarafından denetlenmeli ve gerekirse bağımsız bir inceleme yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimde, bu tür harcamaların önüne geçecek, ülke kaynaklarını halkın refahı için seferber edeceğim" dedi.      
Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Cumhurbaşkanlığı'nın 2024 yılı bütçesini 7 ayda tüketmesiyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu.

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı İrfan Uzun açıklamasında: "Cumhurbaşkanlığı'nın 5,5 milyar TL’lik bütçeyi sadece 7 ayda bitirmiş olması, halkın kaynaklarının adil ve etkin bir şekilde kullanılmadığını gösteriyor. Ülke olarak ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğimiz bir dönemde, bu tür harcamalar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı için kalan 5 ayda ek ödenek tahsis edilmesine yönelik kararı da eleştiren Uzun: "Bu ek bütçe talebi, plansız ve savurgan bir yönetim anlayışının sonucudur. Devletin kaynakları sınırsız değildir ve bu kaynaklar halkın refahı için kullanılmalıdır. Ancak görüyoruz ki, bu yönetim halkın ihtiyaçlarını değil, kendi lüks ve gösteriş merakını önceliklendiriyor. Vatandaşlarımız, vergilerinin nasıl harcandığını bilme hakkına sahiptir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı harcamaları kamuoyu tarafından denetlenmeli ve gerekirse bağımsız bir inceleme yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimde, bu tür harcamaların önüne geçecek, ülke kaynaklarını halkın refahı için seferber edeceğim" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.