Sarıyer Belediyesi Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Kültür-Sanat 19.09.2023 - 19:35, Güncelleme: 19.09.2023 - 19:39
 

Sarıyer Belediyesi Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği "Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri", 20 Eylül tarihinde Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda başlıyor.

Boğazın eşsiz güzelliğine kitap kokusunun eşlik ettiği Sarıyer'de 5 gün boyunca edebiyat rüzgârı esecek.  Etkinliğin ilk günü saat 12.00'de Yurdaer Okur ve Suat Erdem şiir teknesinde, Kerem Fırtına Şiir Hatları’nda lise öğrencileri ile buluşacak. Saat 14.00’te gerçekleşecek açılış Sosyal Medya Fenomeni Oğuzhan Uğur’un hayranları ile soru cevap şeklinde yapacağı söyleşi ile devam edecek. Yazar Pelin Özer ve Latife Tekin’in “Yazı, Beden ve Doğa” konulu söyleşisinin ardından program şarkıcı İlyas Yalçıntaş’ın sevilen şarkıları ile sona erecek.  Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri, birçok şair, gazeteci, akademisyen, müzisyen ve oyuncunun ağırlanacağı, 300 yazar, 32 yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek.   Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri için şu açıklamada bulundu: Değerli edebiyatseverler; Sarıyer gibi özel bir ilçede yaşıyor ya da görev yapıyorsanız, bilirsiniz ki bir yanınız deniz bir yanınız ormandır. Yeşil ile mavinin birbiri içerisinde kayboluşunu, her mevsimin ne kadar güzel olduğunu izlemenin mutluluğunu yaşarsınız. Eğer edebiyata dair bir etkinlik yapılacaksa böyle bir coğrafyada yapılmasından daha anlamlı bir şey olamaz. Onuncu senesini dolduran Sarıyer Edebiyat Günleri yolculuğumuz işte böyle başladı. Her yıl ilginin artarak devam ettiği, ülkemizin en güzel edebiyat etkinliklerinde birisi haline geldi. Çalışma arkadaşlarım ile bu başarının gururunu taşıyoruz. 10. Sarıyer Edebiyat Günleri bir ilke daha sahne olacak. Etkinliğimiz uluslararası nitelik kazanarak misafir sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi birbirinden değerli isimlerin konuk olacağı bir program hazırladık. Yılın en güzel zamanları için takvimlerinizde yer ayırmanızı tavsiye ediyor; etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, katılan yazarlarımıza, yayınevlerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşasın sanat, yaşasın edebiyat!   TARİH : 20 Eylül Çarşamba SAAT : 14.00 YER : Haydar Aliyev Parkı  Kireçburnu, Haydar Aliyev Cd. 48 B, Sarıyer/İstanbul   Programa erişmek için lütfen tıklayınız.    
Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği "Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri", 20 Eylül tarihinde Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda başlıyor.

Boğazın eşsiz güzelliğine kitap kokusunun eşlik ettiği Sarıyer'de 5 gün boyunca edebiyat rüzgârı esecek. 

Etkinliğin ilk günü saat 12.00'de Yurdaer Okur ve Suat Erdem şiir teknesinde, Kerem Fırtına Şiir Hatları’nda lise öğrencileri ile buluşacak.

Saat 14.00’te gerçekleşecek açılış Sosyal Medya Fenomeni Oğuzhan Uğur’un hayranları ile soru cevap şeklinde yapacağı söyleşi ile devam edecek.

Yazar Pelin Özer ve Latife Tekin’in “Yazı, Beden ve Doğa” konulu söyleşisinin ardından program şarkıcı İlyas Yalçıntaş’ın sevilen şarkıları ile sona erecek. 

Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri, birçok şair, gazeteci, akademisyen, müzisyen ve oyuncunun ağırlanacağı, 300 yazar, 32 yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek.

 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri için şu açıklamada bulundu:

Değerli edebiyatseverler; Sarıyer gibi özel bir ilçede yaşıyor ya da görev yapıyorsanız, bilirsiniz ki bir yanınız deniz bir yanınız ormandır. Yeşil ile mavinin birbiri içerisinde kayboluşunu, her mevsimin ne kadar güzel olduğunu izlemenin mutluluğunu yaşarsınız. Eğer edebiyata dair bir etkinlik yapılacaksa böyle bir coğrafyada yapılmasından daha anlamlı bir şey olamaz. Onuncu senesini dolduran Sarıyer Edebiyat Günleri yolculuğumuz işte böyle başladı. Her yıl ilginin artarak devam ettiği, ülkemizin en güzel edebiyat etkinliklerinde birisi haline geldi. Çalışma arkadaşlarım ile bu başarının gururunu taşıyoruz. 10. Sarıyer Edebiyat Günleri bir ilke daha sahne olacak. Etkinliğimiz uluslararası nitelik kazanarak misafir sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi birbirinden değerli isimlerin konuk olacağı bir program hazırladık. Yılın en güzel zamanları için takvimlerinizde yer ayırmanızı tavsiye ediyor; etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, katılan yazarlarımıza, yayınevlerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşasın sanat, yaşasın edebiyat!

 

TARİH : 20 Eylül Çarşamba

SAAT : 14.00

YER : Haydar Aliyev Parkı 

Kireçburnu, Haydar Aliyev Cd. 48 B, Sarıyer/İstanbul

 

Programa erişmek için lütfen tıklayınız.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.