“Sanatın İzinde” karma sergisi Sarıyer’de açıldı

Kültür-Sanat 15.05.2024 - 19:37, Güncelleme: 15.05.2024 - 19:37
 

“Sanatın İzinde” karma sergisi Sarıyer’de açıldı

Tarabya Sanat Resim Atölyesi’nin hazırladığı “Sanatın İzinde” isimli karma resim sergisi Sarıyer Belediyesi Hizmet binasında açıldı.

Tarabya Resim Atölyesi’nde ressam ve eğitmen İlhan Sivri öncülüğünde bir araya gelen ressamlar Türkan Ahenk, Nermin Ünsel Ekin, Selva Emiroğlu, Gülsen Soner’in bir yıllık çalışmanın sonunda ortaya çıkan eserlerinden oluşan “Sanatın İzinde” isimli karma resim sergisi Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda açıldı.     Ressam İlhan Sivri ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun açılışını gerçekleştirdiği sergide söz alan Sivri, “Tarabya’da bulunan şirin atölyemizde dört arkadaşımızla beraber bir yıldır bu sergimize hazırlık yapıyoruz. Uzun yıllardır sanatsal üretimin içindeyiz. Bu çalışmalarımızı tamamladık ve sonunda yine birlikteyiz. Bana ve tüm arkadaşlarımıza eserlerini böyle güzel bir alanda sergileme şansı veren Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Oktay Aksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.     Başkan Aksu; “Sanata ve sanatçıya desteğimiz devam edecek” Sergiye eserleriyle katılan sanatçıları kutlayan ve çiçek takdim eden Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; Sarıyer Belediyesi, halkın kurumudur. Bizler bu kurumu sizler adına temsil ediyoruz. Bu alanlar halkımızın ve sanatçılarımızındır. Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” derken sanatın ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğine vurgu yapmıştır. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da sanat ve sanatçılarımızın yanında olacağız, desteklerimiz artarak devam edecek. Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan tüm değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyor, birbirinden güzel eserlerin olduğu “Sanatın İzin” de sergisini gezmeye davet ediyorum.     “Resim benim için bir yaşam tarzı” 30 yıldır sanatla uğraşan ve sergiye farklı dönemlerde yaptığı eserleriyle katılan Selva Emiroğlu, “30 yıllık uğraşım resim sanatını çok seviyorum. Resim benim için bir yaşam tarzı. Eğitimimi İstanbul’da tamamladım. Sanatsal çalışmalarımı İzmir’de sürdürüyorum. Her resim bizim için sanatsal bir yolculuk. Resim, kendi kimliğimizle yürüyerek yeni bir yapılanmaya yönelme durumudur. “Sanatın İzinde” sergimize farklı dönemlerde yaptığım eserlerimle katıldım. Çok keyifli bir sergi olacağını düşünüyorum” diyerek tüm sanatseverleri karma sergiyi görmeye davet etti.    
Tarabya Sanat Resim Atölyesi’nin hazırladığı “Sanatın İzinde” isimli karma resim sergisi Sarıyer Belediyesi Hizmet binasında açıldı.

Tarabya Resim Atölyesi’nde ressam ve eğitmen İlhan Sivri öncülüğünde bir araya gelen ressamlar Türkan Ahenk, Nermin Ünsel Ekin, Selva Emiroğlu, Gülsen Soner’in bir yıllık çalışmanın sonunda ortaya çıkan eserlerinden oluşan “Sanatın İzinde” isimli karma resim sergisi Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda açıldı.

 

 

Ressam İlhan Sivri ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun açılışını gerçekleştirdiği sergide söz alan Sivri, “Tarabya’da bulunan şirin atölyemizde dört arkadaşımızla beraber bir yıldır bu sergimize hazırlık yapıyoruz. Uzun yıllardır sanatsal üretimin içindeyiz. Bu çalışmalarımızı tamamladık ve sonunda yine birlikteyiz. Bana ve tüm arkadaşlarımıza eserlerini böyle güzel bir alanda sergileme şansı veren Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Oktay Aksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Aksu; “Sanata ve sanatçıya desteğimiz devam edecek”

Sergiye eserleriyle katılan sanatçıları kutlayan ve çiçek takdim eden Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; Sarıyer Belediyesi, halkın kurumudur. Bizler bu kurumu sizler adına temsil ediyoruz. Bu alanlar halkımızın ve sanatçılarımızındır. Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” derken sanatın ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğine vurgu yapmıştır. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da sanat ve sanatçılarımızın yanında olacağız, desteklerimiz artarak devam edecek. Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan tüm değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyor, birbirinden güzel eserlerin olduğu “Sanatın İzin” de sergisini gezmeye davet ediyorum.

 

 

“Resim benim için bir yaşam tarzı”

30 yıldır sanatla uğraşan ve sergiye farklı dönemlerde yaptığı eserleriyle katılan Selva Emiroğlu, “30 yıllık uğraşım resim sanatını çok seviyorum. Resim benim için bir yaşam tarzı. Eğitimimi İstanbul’da tamamladım. Sanatsal çalışmalarımı İzmir’de sürdürüyorum. Her resim bizim için sanatsal bir yolculuk. Resim, kendi kimliğimizle yürüyerek yeni bir yapılanmaya yönelme durumudur. “Sanatın İzinde” sergimize farklı dönemlerde yaptığım eserlerimle katıldım. Çok keyifli bir sergi olacağını düşünüyorum” diyerek tüm sanatseverleri karma sergiyi görmeye davet etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.