Uğur Dündar'dan Sağlık Bakanlığı'na LÖSANTE çağrısı

Gündem 08.03.2024 - 22:34, Güncelleme: 08.03.2024 - 22:34
 

Uğur Dündar'dan Sağlık Bakanlığı'na LÖSANTE çağrısı

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, Ankara’da açılan LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat vermeyen Sağlık Bakanlığı’na SÖZCÜ TV’de çağrıda bulundu.

8 Kasım 1998’de bir masa, bir sandalye ve fedakar doktorların azmiyle kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı 25 senede on binlerce lösemili çocuğun hayatını kurtarmakla kalmadı, yüzde 20’lerde olan tedavi başarısını da hastaları ücretsiz tedaviyle yüzde 94’e yükseltti.   UĞUR DÜNDAR ÇAĞRIDA BULUNDU Sayısız ilke imza atan LÖSEV, halkın bağışlarıyla Ankara’da açılan LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat vermeyen Sağlık Bakanlığı’na SÖZCÜ Gazetesi yazarı Uğur Dündar SÖZCÜ TV’de şu çağrıda bulundu; Lösemi hastalarını biliyorsunuz, Allah kimsenin başına vermesin. Lösemili çocukların hepsine de şifalar dileyelim. Çok zor bir mücadele, çok ağır ve sabır gerektiren bir mücadele... Ben şahsen doktor Üstün Ezer'le hiç karşılaşmadım. Kendisi LÖSEV'in kurucusu ve başkanı... Hiçbir bağlantım kendisiyle yok ama yaptıklarını görüyorum. Şimdi bana bir mesaj atmış onu okuyorum; Çocuklarımıza umut olan LÖSANTE Hastanesi’nin tam kapasite ile hizmet vermesi için size ihtiyacımız var. Defalarca yapılan resmi başvurular, yüz yüze görüşmeler ve Sağlık Bakanlığı denetimlerinden aldığımız olağanüstü kalite puanlarına (100 üzerinden 99,67) rağmen 7 yıldır tam ruhsat alamıyoruz. Bu durum hastanemizin daha fazla çocuğa ulaşma imkanını kısıtlıyor. Tedavi ettiğimiz lösemili çocuklarımızda yüzde 94 gibi emsalsiz bir başarı oranımıza ulaşmamıza ve hizmetlerimizi tamamen parasız sunmamıza rağmen bürokrasi canavarı engeli maalesef aşılamıyor. Gelin bu engeli beraber aşalım.   "İNSANIN GERÇEKTEN VİCDANININ KURUMASI LAZIM" Üstün Ezer'in mesajını okuduktan sonra Uğur Dündar, "Bunun engellenmesi için insanın gerçekten vicdanının kuruması lazım. Başka hiçbir şey söylemiyorum" dedi.   75 YATAKLIK RUHSAT VERİLDİ LÖSEV’in hastanesi 2014’te başlatılan “Bir tuğla da sen koy” kampanyası ile tuğla tuğla örüldü. İlk planda 100 yataklı olması planlanan hastane projesi, dönemin siyasilerinin de teşviki ile 400 yataklı bir komplekse dönüştürüldü. 2015’te tamamlanan hastaneye Sağlık Bakanlığı tarafından 75 yataklık ruhsat verildi ve diğer alanların kullanımına izin verilmedi. Yoğun bakım servisleri, ameliyathaneler, radyoterapi ve yetişkin kemik iliği nakil servisleri de ruhsatsız kaldı.      
Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, Ankara’da açılan LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat vermeyen Sağlık Bakanlığı’na SÖZCÜ TV’de çağrıda bulundu.

8 Kasım 1998’de bir masa, bir sandalye ve fedakar doktorların azmiyle kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı 25 senede on binlerce lösemili çocuğun hayatını kurtarmakla kalmadı, yüzde 20’lerde olan tedavi başarısını da hastaları ücretsiz tedaviyle yüzde 94’e yükseltti.

 

UĞUR DÜNDAR ÇAĞRIDA BULUNDU

Sayısız ilke imza atan LÖSEV, halkın bağışlarıyla Ankara’da açılan LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat vermeyen Sağlık Bakanlığı’na SÖZCÜ Gazetesi yazarı Uğur Dündar SÖZCÜ TV’de şu çağrıda bulundu;

Lösemi hastalarını biliyorsunuz, Allah kimsenin başına vermesin. Lösemili çocukların hepsine de şifalar dileyelim. Çok zor bir mücadele, çok ağır ve sabır gerektiren bir mücadele... Ben şahsen doktor Üstün Ezer'le hiç karşılaşmadım. Kendisi LÖSEV'in kurucusu ve başkanı... Hiçbir bağlantım kendisiyle yok ama yaptıklarını görüyorum. Şimdi bana bir mesaj atmış onu okuyorum;

Çocuklarımıza umut olan LÖSANTE Hastanesi’nin tam kapasite ile hizmet vermesi için size ihtiyacımız var. Defalarca yapılan resmi başvurular, yüz yüze görüşmeler ve Sağlık Bakanlığı denetimlerinden aldığımız olağanüstü kalite puanlarına (100 üzerinden 99,67) rağmen 7 yıldır tam ruhsat alamıyoruz. Bu durum hastanemizin daha fazla çocuğa ulaşma imkanını kısıtlıyor. Tedavi ettiğimiz lösemili çocuklarımızda yüzde 94 gibi emsalsiz bir başarı oranımıza ulaşmamıza ve hizmetlerimizi tamamen parasız sunmamıza rağmen bürokrasi canavarı engeli maalesef aşılamıyor. Gelin bu engeli beraber aşalım.

 

"İNSANIN GERÇEKTEN VİCDANININ KURUMASI LAZIM"

Üstün Ezer'in mesajını okuduktan sonra Uğur Dündar, "Bunun engellenmesi için insanın gerçekten vicdanının kuruması lazım. Başka hiçbir şey söylemiyorum" dedi.

 

75 YATAKLIK RUHSAT VERİLDİ

LÖSEV’in hastanesi 2014’te başlatılan “Bir tuğla da sen koy” kampanyası ile tuğla tuğla örüldü. İlk planda 100 yataklı olması planlanan hastane projesi, dönemin siyasilerinin de teşviki ile 400 yataklı bir komplekse dönüştürüldü. 2015’te tamamlanan hastaneye Sağlık Bakanlığı tarafından 75 yataklık ruhsat verildi ve diğer alanların kullanımına izin verilmedi. Yoğun bakım servisleri, ameliyathaneler, radyoterapi ve yetişkin kemik iliği nakil servisleri de ruhsatsız kaldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.