Sarıyer’de heyecan zirvede, 31 Mart için son anket açıklandı!

Siyaset 21.03.2024 - 10:36, Güncelleme: 21.03.2024 - 11:04
 

Sarıyer’de heyecan zirvede, 31 Mart için son anket açıklandı!

Gezici Araştırma şirketinin 14-17 Mart tarihleri arasında düzenlediği ve 4268 katılımcı üzerinden yürütülen Sarıyer seçim anket sonuçlarını açıkladı.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Istanbul’da sonucu en çok merak edilen ilçelerden birisi Sarıyer. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sarıyer’i kazanarak AK Parti’den CHP’ye geçmesini sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Genç 3 dönem sonunda her seçimde oylarını artırmasına karşın aday gösterilmedi. Bağımsız Başkan adaylığını açıklayan Şükrü Genç, CHP adayı Mustafa Oktay Aksu AK Parti Adayı Hüseyin Coşkun arasında geçmesi beklenen seçim Sarıyer’i Istanbul’da sonucu ilgiyle izlenen ilçe konumuna getirdi. Yapılan ve kamuoyuna yansıyan anketlerde Bağımsız Başkan Adayı Şükrü Genç’in %34.7 oranında oy aldığı, yarışın AK Parti adayı Hüseyin Coşkun ile Şükrü Genç arasında geçtiği görülüyor. AK Parti adayı Hüseyin Coşkun %32.2 ile 2. olduğu CHP Adayı Mustafa Oktay Aksu’nun ise %21.3 ile 3. sırada çıktığı görülüyor. Sarıyer’de ayrıca IYI Parti Ibrahim Temur, Yeniden Refah Partisi İsmet Temel, Saadet Partisi Ahmet Gözcü, Zafer Partisi Seyhan Kaya, TİP Dilek Kırcaoğlu ile yarışa giriyor.     Gezici Araştırma şirketinin anket açıklaması Araştırmanın Amacı ve Önemi Bu araştırma Gezici Araştırma Şirketi tarafından, Sarıyer Belediyesi genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 14-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılmıştır. Araştırma sonuçları ilgili kurumun yapacağı çalışmalarda öngörü kazanması açısından önem arz etmektedir.   Araştırmanın Örneklemi Araştırmanın örneklemi TÜİK 2019 Yerel Seçim Sonuçları dikkate alınarak ve 2023 Mayıs Milletvekili Seçim sonuçları dikkate alınarak Sarıyer Genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlenmiştir. Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4268 katılımcı üzerinden yürütülmüştür. Yapılan çalısmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır. Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.      
Gezici Araştırma şirketinin 14-17 Mart tarihleri arasında düzenlediği ve 4268 katılımcı üzerinden yürütülen Sarıyer seçim anket sonuçlarını açıkladı.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Istanbul’da sonucu en çok merak edilen ilçelerden birisi Sarıyer. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sarıyer’i kazanarak AK Parti’den CHP’ye geçmesini sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Genç 3 dönem sonunda her seçimde oylarını artırmasına karşın aday gösterilmedi.

Bağımsız Başkan adaylığını açıklayan Şükrü Genç, CHP adayı Mustafa Oktay Aksu AK Parti Adayı Hüseyin Coşkun arasında geçmesi beklenen seçim Sarıyer’i Istanbul’da sonucu ilgiyle izlenen ilçe konumuna getirdi.

Yapılan ve kamuoyuna yansıyan anketlerde Bağımsız Başkan Adayı Şükrü Genç’in %34.7 oranında oy aldığı, yarışın AK Parti adayı Hüseyin Coşkun ile Şükrü Genç arasında geçtiği görülüyor.

AK Parti adayı Hüseyin Coşkun %32.2 ile 2. olduğu CHP Adayı Mustafa Oktay Aksu’nun ise %21.3 ile 3. sırada çıktığı görülüyor.

Sarıyer’de ayrıca IYI Parti Ibrahim Temur, Yeniden Refah Partisi İsmet Temel, Saadet Partisi Ahmet Gözcü, Zafer Partisi Seyhan Kaya, TİP Dilek Kırcaoğlu ile yarışa giriyor.

 

 

Araştırma " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Gezici Araştırma şirketinin anket açıklaması

Araştırmanın Amacı ve Önemi

Bu araştırma Araştırma " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Gezici Araştırma Şirketi tarafından, Sarıyer Belediyesi genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 14-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılmıştır.

Araştırma sonuçları ilgili kurumun yapacağı çalışmalarda öngörü kazanması açısından önem arz etmektedir.

 

Araştırmanın Örneklemi

Araştırmanın örneklemi TÜİK 2019 Yerel Seçim Sonuçları dikkate alınarak ve 2023 Mayıs Milletvekili Seçim sonuçları dikkate alınarak Sarıyer Genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlenmiştir.

Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4268 katılımcı üzerinden yürütülmüştür. Yapılan çalısmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır.

Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.