Safranbolu Belediyesi’nden stratejik plan toplantısı!

Gündem 20.08.2024 - 12:24, Güncelleme: 20.08.2024 - 12:31
 

Safranbolu Belediyesi’nden stratejik plan toplantısı!

Safranbolu Belediyesi, Başkan Elif Köse liderliğinde, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kapsamlı bir stratejik plan toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya SUDA (Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu) Başkanı Serdar Karadağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi ve "Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetim Projesi" yürütücüsü Prof. Dr. Gülden Erkut ile belediyenin tüm birim müdürleri katıldı ve mevcut projeler ile planlar, sürdürülebilir kalkınma hedefleri açısından değerlendirildi. Toplantının başında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Safranbolu Belediyesi'nin Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uyum sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı. Başkan Köse, "Şehrimizin geleceği için atacağımız her adımın, global hedeflerle uyumlu olması gerektiğine inanıyoruz. Bu toplantı, bu hedeflere ulaşmada ne kadar ilerlediğimizi değerlendirmek ve gelecekteki projelerimizi buna göre şekillendirmek adına önemli bir fırsat" dedi.     Toplantının ana gündem maddesi, belediyenin çeşitli projelerinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olup olmadığını analiz etmek oldu. Belediye, bugüne kadar yürütülen yoksulluğa son verme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilir şehirler ve toplumlar oluşturma gibi projelerinin, Birleşmiş Milletler'in belirlediği hedeflerle büyük ölçüde örtüştüğünü belirledi. Toplantıda ayrıca, gelecekteki projelerin ve planların hangi alanlarda iyileştirme gerektirdiği, hangi stratejilerin benimsenmesi gerektiği gibi konular da tartışıldı. Her müdürlük, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda kendi projelerini gözden geçirdi ve gerekli düzenlemeleri yapmak için önerilerde bulundu.     Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu toplantı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızı görmek ve eksikliklerimizi gidermek adına büyük bir adım oldu. Gelecekte de bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürecek ve şehir olarak daha yeşil, daha eşitlikçi ve daha sürdürülebilir bir Safranbolu inşa etmek için kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu. Safranbolu Belediyesi'nin stratejik plan toplantısı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma konusunda şehrin kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken uluslararası platformlardaki hedefleri ve yapılabilecek ortaklıkların sinyallerini verdi.    
Safranbolu Belediyesi, Başkan Elif Köse liderliğinde, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kapsamlı bir stratejik plan toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya SUDA (Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu) Başkanı Serdar Karadağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi ve "Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetim Projesi" yürütücüsü Prof. Dr. Gülden Erkut ile belediyenin tüm birim müdürleri katıldı ve mevcut projeler ile planlar, sürdürülebilir kalkınma hedefleri açısından değerlendirildi.

Toplantının başında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Safranbolu Belediyesi'nin Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uyum sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Başkan Köse, "Şehrimizin geleceği için atacağımız her adımın, global hedeflerle uyumlu olması gerektiğine inanıyoruz. Bu toplantı, bu hedeflere ulaşmada ne kadar ilerlediğimizi değerlendirmek ve gelecekteki projelerimizi buna göre şekillendirmek adına önemli bir fırsat" dedi.

 

 

Toplantının ana gündem maddesi, belediyenin çeşitli projelerinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olup olmadığını analiz etmek oldu. Belediye, bugüne kadar yürütülen yoksulluğa son verme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilir şehirler ve toplumlar oluşturma gibi projelerinin, Birleşmiş Milletler'in belirlediği hedeflerle büyük ölçüde örtüştüğünü belirledi.

Toplantıda ayrıca, gelecekteki projelerin ve planların hangi alanlarda iyileştirme gerektirdiği, hangi stratejilerin benimsenmesi gerektiği gibi konular da tartışıldı. Her müdürlük, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda kendi projelerini gözden geçirdi ve gerekli düzenlemeleri yapmak için önerilerde bulundu.

 

 

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu toplantı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızı görmek ve eksikliklerimizi gidermek adına büyük bir adım oldu. Gelecekte de bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürecek ve şehir olarak daha yeşil, daha eşitlikçi ve daha sürdürülebilir bir Safranbolu inşa etmek için kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Safranbolu Belediyesi'nin stratejik plan toplantısı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma konusunda şehrin kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken uluslararası platformlardaki hedefleri ve yapılabilecek ortaklıkların sinyallerini verdi.

 

 

Karabük HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.