Hamzaçebi: “Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken!..”

Ekonomi 10.08.2024 - 21:17, Güncelleme: 10.08.2024 - 21:17
 

Hamzaçebi: “Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken!..”

İzmir Konak’ta bulunan SGK binası önünde yaşam pahalılığına tepki gösteren Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi basın açıklamasında bulundu.

Büro-İş Sendikası'nın İzmir'de yaptığı eylemde açıklamalarda bulunan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, "Artık memurun ev alması hayal oldu. Memurun maaşı TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir. Yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir" dedi. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi yapılan eylemde basın açıklamasında bulundu. TÜİK ve ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranlarının arasındaki farka dikkat çeken Büro-İş Sendikası Başkanı Alay Hamzaçebi, “Artık memurun ev alması hayal oldu. Kiradan, gıdaya, elektrikten doğalgaza bütün zorunlu temel tüketim maddelerine her gün zam gelmekte, ancak memurun maaşı TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir” dedi.    "Kimler yedi içtiyse hesabı ödesin" Maaş zamlarına da değinen Alay Hamzaçebi, SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 24,73, memur emeklisine yüzde 19,31 oranında zam verildiğini anımsattı.  Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Bütün bu veriler ışığında, ENAG verilerini baz alarak hesapladığımızda geçmiş yıllar kayıplarımızı dikkate almadan sadece son yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir. Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken, vergi muafiyet ve istisnalar tanınırken, sermaye transferleri yapılırken, başarısız ekonomi politikalarının faturasının memura, emekliye kesilmesini kabul etmiyoruz. Kimler yedi içtiyse hesabı onlar ödesin” ifadelerini kullandı.   “Sözler tutulsun, haklarımız verilsin" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal güvenlik ve emeklilik sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler getirileceğini açıklamasına ilişkin de konuşan Alay Hamzaçebi sözlerine şunları ekledi: “Yasal düzenlemeleri yaparken haklarımızın geri verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Refah payı içerecek şekilde insan onuruna yaraşır, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde bir ücret istiyoruz”   Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, doktor, diş hekimleri ve eczacıların sorunlarına da değindi. Ek ödemelerden yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.    
İzmir Konak’ta bulunan SGK binası önünde yaşam pahalılığına tepki gösteren Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi basın açıklamasında bulundu.

Büro-İş Sendikası'nın İzmir'de yaptığı eylemde açıklamalarda bulunan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, "Artık memurun ev alması hayal oldu. Memurun maaşı TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir. Yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir" dedi.

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi yapılan eylemde basın açıklamasında bulundu.

TÜİK ve ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranlarının arasındaki farka dikkat çeken Büro-İş Sendikası Başkanı Alay Hamzaçebi, “Artık memurun ev alması hayal oldu. Kiradan, gıdaya, elektrikten doğalgaza bütün zorunlu temel tüketim maddelerine her gün zam gelmekte, ancak memurun maaşı TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir” dedi. 

 

"Kimler yedi içtiyse hesabı ödesin"

Maaş zamlarına da değinen Alay Hamzaçebi, SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 24,73, memur emeklisine yüzde 19,31 oranında zam verildiğini anımsattı. 

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Bütün bu veriler ışığında, ENAG verilerini baz alarak hesapladığımızda geçmiş yıllar kayıplarımızı dikkate almadan sadece son yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir. Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken, vergi muafiyet ve istisnalar tanınırken, sermaye transferleri yapılırken, başarısız ekonomi politikalarının faturasının memura, emekliye kesilmesini kabul etmiyoruz. Kimler yedi içtiyse hesabı onlar ödesin” ifadelerini kullandı.

 

“Sözler tutulsun, haklarımız verilsin"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal güvenlik ve emeklilik sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler getirileceğini açıklamasına ilişkin de konuşan Alay Hamzaçebi sözlerine şunları ekledi:

“Yasal düzenlemeleri yaparken haklarımızın geri verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Refah payı içerecek şekilde insan onuruna yaraşır, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde bir ücret istiyoruz”  

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, doktor, diş hekimleri ve eczacıların sorunlarına da değindi. Ek ödemelerden yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.