12. Sarıyer TiyatrOda Şenliği başlıyor!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 12. Sarıyer TiyatrOda Şenliği için yaptığı açıklamada:

“Sarıyer TiyatrOda Şenliği’nin 12. buluşmasında birlikte olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birbirinden farklı kültürel yapıların birlikte huzurla yaşamasının en önemli unsurlarından birisi sanat etkinlikleridir. Toplumsal bir talep, temel bir ihtiyaç olan buluşmaları her yıl üstüne katarak gerçekleştirmeyi bu nedenle çok önemsiyoruz.

Kültür - Sanat etkinliklerimizin birçoğunu, Sarıyer TiyatrOda Şenliği gibi geleneksel hale getirdik. Çünkü her alanda olduğu gibi bütünsel bir planlama içerisinde hareket ediyoruz. Yaptığımız işin devamlılığına yönelik gelen talepler işimizi doğru yaptığımızın göstergesi oluyor. Çalışma arkadaşlarımla birlikte paydaşlarımızdan aldığımız geri bildirimleri değerlendirerek her yıl içerikleri

daha da geliştiriyoruz. Bu sayede sanatseverlerin ajandasında yer edinmiş birçok etkinliğimiz bulunuyor.

Her sanat dalı kıymetlidir. Fakat tiyatro, oyuncusu ve seyricisinin birbirini beslemesi ve yaşamın kendisinden oluşması dolayısıyla yerel yönetim anlayışımızla çok uyuşuyor. Yaşamın içinden çıkmayan, yaşamı öncelemeyen hiçbir şey kalıcı olamaz. Bu nedenledir ki tiyatro dünya sahnesi üzerinde en eski sanat dallarından birisi olmuştur.

Bu yıl 16 oyundan oluşan güzel bir program hazırladık. Pandemi süreci dışında her yıl olduğu gibi dolu dolu geçeceğini ve sizlerin yine beğeniyle takip edeceğinizi düşünüyorum. Şenliğimize katılan sanatçılarımız ile programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, siz değerli misafirlerimize keyifli seyirler diliyorum.

Perdeleriniz hiç kapanmasın.” ifadelerini kullandı.

 

 

Etkinlik programı şöyle: Gomidas / Yolcu Tiyatro

Gomidas Vartabed, Osmanlı döneminde Kütahya’da dünyaya gelmiş, yolu Eçmiyadzin, İstanbul, Berlin ve Paris’e düşmüş; Ermeni, Anadolu ve dünya kültürüne derin izler bırakmış, müzikolog, besteci ve koro şefi bir rahip. Hem Anadolu’yu hem “Müzik Kutusu” dediği Ermenistan’ı çok iyi tanıyan, ilhamını bu topraklardan alan, “sesinin duyulduğu her yer deniz kıyısı olan” bu özel sesin, Gomidas’ın yolculuğu birçok trajik hikâyeyle şekilleniyor.

1915’te Ermeni aydınlarla birlikte İstanbul’dan sürülüşünün ardından hayatının son 18 yılını sessizliğe gömülerek geçirdiği akıl hastanesinde, yakın arkadaşının ona miras bıraktığı hayalî koyunun peşinden seslenerek kendi hayat hikâyesinde sıra dışı bir yolculuğa çıkartıyor seyirciyi. Hikâyeyi Gomidas’ın ağzından dinlerken 40 kişilik topluluğuyla Lusavoriç Korosu karaktere eşlik ediyor. Türkçe ve Fransızca sahnelenen oyunda seyirci dilediği versiyonu seçebiliyor.

Yazan-Yöneten: Ahmet Sami Özbudak

Süpervizör-Yapımcı: Ersin Umut Güler

Oynayan: Fehmi Karaarslan

 

Yanlış Çift / Burak Sergen Tiyatrosu

‘Yanlış Çift’’ herkesin bir parça kendinden bir şey bulabileceği karakterler üzerinden, bir ilişkinin, evliliğin evrimi üzerine… Rudy ve Norah onca farklılığa rağmen aşık olmuşlar, evlenmişler ve boşanmışlardır. Oyun, boşandıktan dört yıl sonra tesadüfen bir restaurantta karşılaşmalarıyla başlar. İlgi çekici karakterleri olan bu çiftin ilişkilerinde yaşadıkları inişler ve çıkışlar flashback sahneleri ile seyirciye aktarılır.

Yazan:Norm Foster

Çeviren:Gizem Ertürk

Yönetmen:Burak Sergen

Oyuncular:Burak Sergen & Duygu Gökhan

 

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bir ailenin üç kuşak kadınının sürekli değişen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenmeyi, kendilerine bir adım mesafeden anlatıyor.

Yazan - Yöneten: Murat Mahmutyazıcıoğlu

Oyuncular: Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu

 

Babamı Kim Öldürdü / Moda sahne

Eylül 2020’de sahnelenmeye başlayan Babamı Kim Öldürdü, Fransa’nın genç yazarlarından Edouard Louis’in roman üçlemesinin sonuncusu olan eserinden oyunlaştırıldı. İşçi sınıfı ailesinde yaşadıklarından yola çıkarak yazdığı romanlarında ırkçılık, sömürü, cinsiyetçilik, ekonomik bunalım, nefret suçu, ayrımcılık temalarını işleyen yazar bu son romanında da benzer temalar üzerinden babasıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor. Bir işçi olan babasının

erkeklik, işçilik, aile gibi olgulara yaklaşımını ve bu yaklaşımındaki açmazların fark edilmesini sağlıyor. İşçiliği değişmez bir kader gibi giyinen babası geçirdiği iş kazası sonucunda yatalak kalır. Edouard bunun sorumlusu olarak devleti görür ve babasının başına gelen felaketten devleti sorumlu tutar.

Yazan: Edouard Louis

Çeviren: Ayberk Erkan

Yöneten: Kemal Aydoğan

Oynayan: Onur Ünsal

 

 

Two Turkish Tenors / Krema Production

Şovun seyirciyi “jüri” olarak hissettiren yapısında Cenk, Atılgan’ın şarkıları yorumlamasını laubalice bulurken, Atılgan ise Cenk’in tarzını abartılı ve snop olarak değerlendirir. Dakikalar ilerledikçe bu iki tenorun sahnedeki yetenek sergileme kavgası o denli çığırından çıkar ki olay, öğrencilik yıllarına ve özel hayatlarına dek uzanan sataşmalarla müzikal bir hesaplaşmaya döner. İşte birbirlerine bu denli kızan ancak bir o kadar da hayranlık duyan “Two Tenors”dan kimin haklı olduğuna jüri olarak sizler karar vereceksiniz.

Yazan-Yoneten: Atılgan Gümüş

Oyuncular: Cenk Bıyık, Atılgan Gümüş, Serkan Kuru

 

 

Şahları Da Vururlar / Ortaoyuncular

İsim benzerliğinden mütevellit Savak’la başı belaya giren vatandaş Ömer Hayyam’ın yanlışlıkla hapse atılmasıyla 1940’ların İran’ında bir yolculuğa başlarız. Şah Rıza Pehlevi yönetimindeki İran’da işler rayından çıkmak üzeredir. Şah’ın pek de parlak olmayan özel hayatı, saray içi dedikodular, güç çekişmeleriyle yoğunlaşan gündem, huzursuz günlerin ayak sesleridir.

Yazan: Ferhan Şensoy

Yönetmen: Volkan Sarıöz

Oyuncular: Celal Belgil, Erkan Üçüncü, Serap Günaydın, Özkan Aksu, Elif

Durdu Şensoy, Orkun Akyıldız, Sefa Tantoğlu, İlksen Ökte, Nejat Yavaşoğulları,

Gökhan Şeşen, Burhan Şeşen

 

 

Feramuz Pis / TiyatroDEA

“Gerçek bir kahraman gücüyle değil, kalbiyle ölçülür” Feramuz, İstanbul Feriköy’de yaşayan Mardin göçmeni Süryani bir ailenin doğuştan özel

gereksinimli en büyük çocuğudur. Feramuz’un ailesi bu eski apartman dairesinde, dışarıdaki kocaman dünya ile var olma savaşını sürdürürken, Feramuz da benzer bir savaşı büyülü gerçek dünyasında kendi yöntemleriyle vermektedir.

Yazan: Sema Elcim

Yöneten: Oğuz Utku Güneş

Yardımcı Yönetmen: Ayşe Ayter

Oyuncular: Çiçek Dilligil, Çağdaş Tekin, Aybanu Aykut, Batur Belirdi, Dilara

Mücaviroğlu, Melisa Berberoğlu, Ataberk Öge

 

 

Sır / Gate Production

Sır; içimizden. Samimi, gerçekçi, esprili ve sürükleyici bir hikâye...

Hayatları yöneten sırlar, önyargılar, egoizm, faşizm, sol - sağ çekişmesi, pragmatizm,

gerçekten sevme - sevdiğini beğenmeme çelişkisi ve bakmakla görmek arasında ki fark gibi insana dair değerler; zamanla kişilerin içlerinde biriktirdikleriyle ortaya çıkarsa ne olur? Özür mü dilenir? Yoksa bir şey yokmuş gibi devam mı edilir? Tüm bu olgulara; birbirini çok

iyi tanıdığını sanan insanlar üzerinden değinen samimi, gerçekçi, esprili ve sürükleyici bir hikâye…

Sıradan bir aile yemeğinde gelişen sıra dışı olaylar, zamansız ortaya saçılan itiraflar…

Yükselen tansiyonla birlikte yaşanan absürtlükler...

Dram ile durum komedisini harmanlayan; aileye, aşka ve dostluğa dair içimizden keyifli, kara komedi bir tiyatro oyunu...

Yazan: Alexandre De La Patelliere & Matthieu Delaporte

Uyarlayan: Hilal Arslangiray Kazanbal

Yönetmen: Ahmet Kazanbal

Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Emel Çölgeçen, Tolga Güleç, Anıl Çelik, Şeyma Gökçe Cengiz

 

 

Tamamla Bizi Ey Aşk / Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

Evli misiniz, nişanlı mısınız, boşanmak üzere misiniz, evlenmek üzere misiniz, “Tamamla Bizi Ey Aşk”ı görmeden karar vermeyin.

Dünyanın en tehlikeli iş ne? Politika. Aşk Politikadan da tehlikeli bir iş. Politikada genellemeler yapabilirsiniz; aşkın herkese göre farklı bir tanımlaması olduğu için genellemeden kaçmak, her birlikteliğe farklı bakmak gerekir. Kolay kolay ele avuca gelen bir şey olmadığı için de ille de bir şeye benzetmek gerekirse cıvaya benzetebiliriz aşkı...  Zıp zıp zıplayan. Bir evliliğe ve bütün evliliklere terapi yolculuğu; “Tamamla Bizi Ey Aşk”

Yazan: Ali Poyrazoğlu

Oyuncular: Ali Poyrazoğlu, Şebnem Özinal, Melih Ekener

 

 

Ölüm Tuzağı / Gate Production

Tüm dünya bir sahne ve orada tanıştığımız herkesin de bir rolü var ise tiyatroda böyle bir dünya nasıl temsil edilir? Hayat zaten bir sahneyken, o hayat nasıl sahnelenir? İç dünyanıza cesaretle ayna tuttuğunuzda ne görürsünüz? Ölüm Tuzağı; hayatın bir yansıması... Oyunun içinde sürpriz yumurtadan çıkan başka başka olayların hayran bırakan, akılları zorlayan kurgusu...

Yazan: Ira Levin

Yönetmen: Altuğ Görgü

Çeviren: Hilal Arslangiray Kazanbal

Oyuncular: Metin Coşkun, Mine Tüfekçioğlu, Ayşe Kökçü

 

 

Tatavlada Son Dans

Eleni ve Gül oyunundan hareketle…

Bir bekleyişin, belki de bir direnişin hikâyesidir Tatavlada Son Dans. Geçmiş ve şimdiki zaman arasına sıkışmış bir yağmanın yükünü taşıyan Eleni ve Gül’ün, bellek tazelemek ve unutmak için çocuk saflığıyla oynadıkları gülümseten parçalı yapının tamamıdır. “Geçmiş sadece güzel anılardan ibaret değil” der karakter. Işıltılı şehrin içerisinde 6-7 Eylül’ün izlerini taşıyan yıkık, dökük bir ev. Çatlak porselen ürkekliğinde bakışlar. Kırılırsa belki de aşk sızacak kim bilir. İki Rum kadının gitmek ve kalmak arasındaki yaşanmışlıklarına, toprağa tutunmalarına, Rembetiko tadında küçük bir dokunuştur bu oyun.

Yazan: Şaban Ol

Yöneten: Berfin Zenderlioğlu

Uyarlayan: Sumru Yavrucuk

Oynayanlar: Deniz Çakır, Sumru Yavrucuk

 

 

İmparator / Dostlar Tiyatrosu

Etiyopya İmparatoru Haile Selasiye’nin 44 yıl süren saltanatını ve sonunu anlatıyor. Haile Selassie’nin tahttan indirilmesi ve monarşinin sona ermesiyle dramatik ve büyüleyici bir imparator ve ölmekte olan bir rejimin son anlarına dair unutulmaz bir oyun seyirciyi bekliyor. Diktatör ve Saray yaşamı, saray hizmetkârları tarafından, onların gözüyle anlatılıyor. Bütün diktatörler üç aşağı beş yukarı birbirine benzer. Kumaş aynı kumaştır.

Yazan: Ryszard Kapuscinski

Uyarlayan: Colin Teevan

Yöneten: Genco Erkal

Oyuncular: Genco Erkal, Enes Sarı

 

 

Şirreti Evcilleştirmek / Moda Sahnesi

Daha önce Hırçın Kız olarak çevrilen ve sahnelenen The Taming Of The Shrew bu edisyonunda, Emine Ayhan tarafından Şirreti Evcilleştirmek olarak Türkçe’ye uyarlanıyor. Moda Sahnesi’nin deneyimli kadrosu tarafından sahnelenen oyun, yönetmen Kemal Aydoğan’ın rejisi ile sahneleniyor.

Yazan: William Shakespeare

Çeviren: Emine Ayhan

Yöneten: Kemal Aydoğan

Oynayanlar: Melis Birkan, Timur Acar, Uluç Esen, Sedat Küçükay, Elif Gizem Aykul,

Gürsu Gür, Çağlar Yalçınkaya, Ali Büyükkartal, Yasin Yürekli

 

 

Tarla Kuşuydu Juliet / Poetika Yapım & Organizasyon

Dırdırcı bir Juliet ve günden güne aşığına ilgisi azalan bir Romeo...

Tarihin efsanevi âşıklarını alışılmışın dışında bir ilişkinin içinde izlemek için “Tarla Kuşuydu

Juliet”i kaçırmayın!

“Tarla Kuşuydu Juliet”, aşkın yüceliğine kapılıp kendinden geçenleri hayallerle dolu bir rüyadan uyandırıyor! Müzikli komedi oyunu “Tarla Kuşuydu Juliet”, William Shakespeare’in ünlü tiyatro eseri Romeo ve Juliet’e alternatif bir son üzerinden mizahi bir dille yaklaşıyor.

Yazan: Ephraim Kishon

Çeviren: Hale Kuntay

Yönetmen: Engin Alkan

Oynayanlar: Engin Alkan (Romeo & Rahip),Sevinç Erbulak (Juliet & Dadı), Osman Kot

(Shakespeare), Murat Bavli (Lukretia)

 

 

Her Şey Bedava! / Yasemin Yalçın Tiyatrosu

Oyun, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor.İki işçi ailesinin gündelik yaşamları dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi...

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve ‘’Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar.

Yazan: Dario Fo

Çeviren: Füsun Demirel

Yöneten: İlyas İlbey

Oyuncular: Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey, Sertaç Akkaya

 

 

Bir Gün Bir Telefon Gelir / Züyatro

“Bir Gün Bir Telefon Gelir” son yıllarda bütün dünyada artan şiddet olaylarına trajikomik bir yaklaşım…Özellikle kadına, doktora , sağlık personeline ve gücü yeten yetene uygulanan şiddetin karamizah tarzında sahnedeki oyun “ Bir Gün Bir Telefon Gelir “adından da anlaşılacağı gibi bir telefonla bakış açılarını değiştirir.

Yazan-Yöneten: Zülfikar Yazgaç

Oyuncular: Merih Fırat, Yaşar Ayvacı, Ebru Çömlekçi, Yaşar Şengül, Asım Ünal, Gülşen

Sezek , Zülfikar Yazgaç

 

ÖNEMLİ UYARILAR!        

*  Her TC Kimlik Numarasıyla en fazla 2 bilet (koltuk) alınabilecektir.

* Koltuk numaralarınız cep telefonlarınıza SMS ile gelecektir. Lütfen SMS’i  silmeyiniz.   

* İlk haftanın rezervasyonları 7 Şubat’ta başlayacak olup, haftalık olarak her salı sariyer.bel.tr web sayfası üzerinden saat 10.00'da aktif olacaktır.

*  Rezervasyon iptalleri en geç oyundan 1 gün önce mesai saatleri içerisinde 444 1 722 çağrı merkezi üzerinden (09:00-17:00) yapılmalıdır. İptal Bilgisi vermeyen katılımcıların bir daha ki oyun için rezervasyonu geçersiz sayılacaktır.