ABD savaş gemisi USS Nitze, Zonguldak açıklarına demirledi!
ABD savaş gemisi USS Nitze, Zonguldak açıklarına demirledi!
Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin sorumlusu olduğu iddialarıyla gündeme gelen ABD savaş gemisi USS Nitze, Zonguldak açıklarında demirledi.
Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin sorumlusu olduğu iddialarıyla gündeme gelen ABD savaş gemisi USS Nitze, Zonguldak açıklarında demirledi.
6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerin ardından HAARP söylentileri yeniden gündeme gelmiş, depremlerin İstanbul Boğazı’ndaki ve Akdeniz’deki ABD gemileri tarafından yapıldığı iddia edilmişti.
3 Şubat'ta İstanbul'a demirlemesinden 3 gün sonra Kahramanmaraş'ta depremlerin yaşanması nedeniyle sosyal medyada gündeme gelen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait USS Nitze savaş gemisinin Zonguldak - Ereğli 10 mil açığında demirlediği öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
ABD'ye ait USS Nitze savaş gemisi 3 Şubat'ta İstanbul Boğazı’na demirledi. Ardından İstanbul Kağıthane’de 3.1 şiddetinde beklenmedik bir deprem yaşandı. Küçük sarsıntıyı Boğaz'daki gemiye bağlayan iddialar ortaya atıldı.
Sosyal medyada "ABD'nin toprak altını araştıran projesi HAARP'ın depremi tetiklemiş olma olasılığı var. Depremler bu savaş gemisiyle bağlantılı. Bu bağlantı çözülmeden Türkiye’deki deprem fırtınası dinmeyecek." yorumları yapıldı. Daha sonra 6 Şubat'ta da Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana gelince tartışmalar daha da alevlendi.
HAARP istasyonu." src="http://www.martigazetesi.com/images/9267240ee811f262aaae0a8b8cb71ad4.jpg" style="height:439px; width:715px" />
Alaska'daki HAARP istasyonu.
HAARP NEDİR?
Yüksek Frekanslı Etkin Kutup Işıkları Araştırma Programı (İngilizce: High-frequency Active Auroral Research Program) ya da HAARP; ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi Alaska Fairbanks ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, etkin kutup ışıkları tabanlı, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürülen çalışma. İngiliz havacılık şirketi BAE Systems tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.
Amacı: Alaska Fairbanks Üniversitesi tarafından bildirildiği üzere, HAARP'ın amacı iyonosferi çözümleyerek radyo iletişim, izleme ve navigasyon için teknolojik iyileştirme gizilini araştırmaktır. HAARP programı, Alaska Gakona bölgesinde Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait bir arazi üzerinde yer alan ve büyük, yarı-arktik bir tesis olan HAARP Araştırma İstasyonunu işletmektedir. Bu istasyondaki en önemli ve en meşhur cihaz IRI'dır. Bu cihaz yüksek frekans bandında çalışan yüksek güçlü bir radyo vericisidir. IRI ile iyonosferin sınırlı bir bölgesi uyarılabilir. VHF ve UHS radarı, fluxgate manyetometresi, digisonde (bir iyonosferik ses cihazı), indüksiyon manyetometresi gibi diğer araçlar IRI tarafından uyarılan bölgedeki fiziksel süreçlerin incelenmesi için kullanılır. Merkezde yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. IRI ile iyonosferi anten gibi kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar yaratılabilir ve zayıf kutup ışıkları benzeri parlamalar elde etmek olanaklıdır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.