Aksakal: “Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir, ben beklerim!”

Siyaset 04.05.2023 - 01:09, Güncelleme: 04.05.2023 - 01:18
 

Aksakal: “Öcalan için özel af yetkisini kullanabilir, ben beklerim!”

DSP lideri Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy için af yetkisini kullanmasını savunurken tepki çekecek çıkışa imza attı.

Sözcü TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı programına konuk olan DSP lideri Önder Aksakal, "Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha. Ben beklerim.“ dedi.   "ÖCALAN İÇİN DE KULLANABİLİR" Sözcü TV yayınına katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy'un affedilmesiyle ilgili bir soruya "Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var. Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha. Ben beklerim yani." yanıtını verdi.   "PKK'LI DİYE ÖLSÜN DİYEMEZ" Açıklamasının devamında "Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir" diyen Aksakal, şöyle devam etti: "Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte. Bu kişi HÜDA-PAR'lı diye ölsün diyemez cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti."    
DSP lideri Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy için af yetkisini kullanmasını savunurken tepki çekecek çıkışa imza attı.

Sözcü TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı programına konuk olan DSP lideri Önder Aksakal, "Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha. Ben beklerim.“ dedi.

 

" ÖCALAN İÇİN DE KULLANABİLİR"

Sözcü TV yayınına katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy'un affedilmesiyle ilgili bir soruya "Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var. Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha. Ben beklerim yani." yanıtını verdi.

 

"PKK'LI DİYE ÖLSÜN DİYEMEZ"

Açıklamasının devamında "Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir" diyen Aksakal, şöyle devam etti: "Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte. Bu kişi HÜDA-PAR'lı diye ölsün diyemez cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.