Oktay Aksu
Oktay Aksu

Vergili, "Sarıyer Belediyesi, mahallelerde gönüllü ekipler kurulmalı”

Yaşam 07.02.2023 - 18:21, Güncelleme: 19.02.2023 - 00:02
 

Vergili, "Sarıyer Belediyesi, mahallelerde gönüllü ekipler kurulmalı”

Siyasetçi Erhan Vergili, Sarıyer Belediyesi tüm mahallelerinde gönüllü ekiplerin oluşturulması ve gerekli ekipmanların temin edilmesi önerisinde bulundu.

3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiği ve 22 bin 168 kişinin de yaralandığı Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce de ev yıkıldı. Türkiye ve dünya genelinden çok sayıda arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler deprem bölgelerine gidiyor.     “Bu acılardan ders çıkarılmalı” Yaşanan depremden dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Vergili, “Depremin gelmesini beklemeyelim, kendi gönüllü ekiplerimizi oluşturalım. Yaşadığımız bu zor günlerde Türkiye’nin bir gerçeği olan deprem acımasız yüzüyle bir kez daha karşı karşıya kaldık. Can güvenliği için güvenilir bir konutun yanı sıra önlem ve eğitim de çok önemli. Kahramanmaraş merkezli depremin Türkiye için bir milat olmasını ve bu acılardan ders çıkarmayı ümit ediyoruz” dedi.     Vergili önerilerini şöyle sıraladı: 1) Bilindiği üzere Sarıyer Belediyesi bünyesinde Sivil Savunma Ekibi ve Şila adında arama kurtarma köpeği mevcuttur. Ne yazık ki sınırlı insan gücüne ve imkanına sahip bu ekibin daha da donanımlı hale getirilmeli. 2) Başta Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerinde görevli personele deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, arama kurtarma, tıbbi müdahale gibi eğitimler verilmeli. 3) Sarıyer’in tüm mahallelerinde muhtarlarımızla koordineni şekilde bir çalışma hazırlanmalı. Bu kapsamda her mahallemizden gönüllü ekipler oluşturulmalı. Bu ekiplere gerekli eğitimler verilmeli, her mahalleye arama kurtarma ve ilk yardımda kullanılacak ekipmanlar temin edilmeli. 4) Oluşturulacak gönüllü ekipler, depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren bulundukları mahallelerde halkı koordine etme, can güvenliğini sağlama, aram kurtarma faaliyetleri ve ilk müdahale gibi faaliyetleri gerçekleştirmeli. 5) Her mahallede oluşturulacak ekipler sayesinde Sarıyer’in minimum 500 kişilik arama kurtarma ekibi olacak. Olası bir depremde İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinden Sarıyer’e intikal edecek ekiplerin gelme süresi ve müdahalede bulunma aşamaları göz önünde bulundurulduğunda kurulacak gönüllü ekiplerin birçok canın kurtarılmasına vesile olacağı aşikardır.      
Siyasetçi Erhan Vergili, Sarıyer Belediyesi tüm mahallelerinde gönüllü ekiplerin oluşturulması ve gerekli ekipmanların temin edilmesi önerisinde bulundu.

3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiği ve 22 bin 168 kişinin de yaralandığı Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce de ev yıkıldı. Türkiye ve dünya genelinden çok sayıda arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler deprem bölgelerine gidiyor.

 

 

“Bu acılardan ders çıkarılmalı”

Yaşanan depremden dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Vergili, “Depremin gelmesini beklemeyelim, kendi gönüllü ekiplerimizi oluşturalım. Yaşadığımız bu zor günlerde Türkiye’nin bir gerçeği olan deprem acımasız yüzüyle bir kez daha karşı karşıya kaldık. Can güvenliği için güvenilir bir konutun yanı sıra önlem ve eğitim de çok önemli. Kahramanmaraş merkezli depremin Türkiye için bir milat olmasını ve bu acılardan ders çıkarmayı ümit ediyoruz” dedi.

 

 

Vergili önerilerini şöyle sıraladı:

1) Bilindiği üzere Sarıyer Belediyesi bünyesinde Sivil Savunma Ekibi ve Şila adında arama kurtarma köpeği mevcuttur. Ne yazık ki sınırlı insan gücüne ve imkanına sahip bu ekibin daha da donanımlı hale getirilmeli.

2) Başta Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerinde görevli personele deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, arama kurtarma, tıbbi müdahale gibi eğitimler verilmeli.

3) Sarıyer’in tüm mahallelerinde muhtarlarımızla koordineni şekilde bir çalışma hazırlanmalı. Bu kapsamda her mahallemizden gönüllü ekipler oluşturulmalı. Bu ekiplere gerekli eğitimler verilmeli, her mahalleye arama kurtarma ve ilk yardımda kullanılacak ekipmanlar temin edilmeli.

4) Oluşturulacak gönüllü ekipler, depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren bulundukları mahallelerde halkı koordine etme, can güvenliğini sağlama, aram kurtarma faaliyetleri ve ilk müdahale gibi faaliyetleri gerçekleştirmeli.

5) Her mahallede oluşturulacak ekipler sayesinde Sarıyer’in minimum 500 kişilik arama kurtarma ekibi olacak. Olası bir depremde İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinden Sarıyer’e intikal edecek ekiplerin gelme süresi ve müdahalede bulunma aşamaları göz önünde bulundurulduğunda kurulacak gönüllü ekiplerin birçok canın kurtarılmasına vesile olacağı aşikardır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.